3. elokuuta 2010

Ennen vaihtarivuotta

Tiesin aina, että jossain vaiheessa opintoja haluaisin mennä vaihto-oppilaaksi. Päätös vaihtopaikasta ja -ajasta tuli kuitenkin vasta noin vuos sitten. Viime kesänä ollessani Taiwanissa innostuin aasialaisesta kulttuurista ja kiinan kielestä, ja halusin oppia näistä lisää. Näihin tavotteisiin, sekä biotekniikan opintoihin, sopiva vaihtopaikka TTY:n yhteistyöyliopistojen listalta osottautui Singaporeksi ja yliopistoksi valikoitui National University of Singapore (NUS). Sinne siis!

Tän blogin avulla toivon voivani kertoa sinne kotosuomeen, mitä kaikkea kummallista oon nähny ja tehny. Muuten ei kuitenkaan muista, eikä pysty, kaikille kertomaan kaikkia juttuja! Muistakaa siis lukea ja kommentoida! :D Kaipa tää on hyvä "päiväkirja" itelleki muistutukses jälkeenpäin :) En oo kauheen aktiivinen kirjottamaan, joten toivottavasti tapahtumien päivittäminen tulee edes jotakuinkin järkevässä aikataulussa, koitan ainakin!


"Sinne siis!"

Se oli helpommin sanottu ku tehty! Nyt ensimmäistä tekstiä kirjottaessani oon ollu Singaporessa neljä päivää, mutta valmistelut on jo alotettu jo noin puol vuotta sitten. Tiesin kyllä, että hakemisprosessi tulis olemaan melkosta järkkäilemistä ja paperien kanssa säheltämistä, mut aivan tällaseen paperi- ja onlinehakemusten määrään en todellakaan ollu varautunu.

Eniten siinä ärsytti samojen tietojen syöttäminen moneen kertaan eri hakemuksiin, sekä saman hakemuksen duplikaattivaatimukset. Esimerkkinä tästä mainittakoon, että viimeisen puolen vuoden aikana oon tarvinnu yhteensä 5 passikuvaa (tosin näistä 1 passiin ja 1 ISIC -korttiin), ja noista kuvistakin oon lähettäny skannattuja versioita Singaporeen. Ja tänään käydessäni lääkärintarkastuksessa viisumia varten, mun piti paikan päällä täyttää NELJÄ lomaketta paikalle tuomani lomakkeen LISÄKSI! Onneks ne oli lyhyitä, mutta kaikkiin tuli pieniä poikkeuksia lukuunottamatta samat tiedot. Olin aivan äimän käkenä, like don't you guys have computers here?!?

No, joka tapauksessa hakemuksista on nyt melkein selvitty ja hyvin tuloksin, enää muutama paperisota täällä tiedossa. Mutta nyt kun alkuvalmistelut alkaa olla ohi, täytyy sanoa, että oli melkonen hullunmylly tuo vaihtovuoden järjestäminen. On aika uskomatonta, miten paljon asioita täytyy hoitaa ku muuttaa ulkomaille vuodeks, erityisesti näinkin byrokrkaattiseen maahan muttaessa. Toivottavasti reissu on myös tuon vaivan arvoinen, uskon ainakin niin! :)

Olin luullu että orientaatioviikolla, eli tällä viikolla, hoidettaisiin kaikki valmistautumisjutut, mutta melko myöhään saapuneessa hyväksymiskirjeessä tiedotettiinkin kouluun rekisteröitymisestä ja infoista, jotka oli jo viime viikolla. Blaah! Siksi mun matkaan lähtö aikastui parilla päivällä, mikä tarkotti sitä, että olin töissä vielä viimeiseen päivään asti. Viimeisen kolmen päivän aikana mun ollessani töissä ja lähetellessäni vielä kyselyjä kampuksen asunnosta ym. järjestelyjä tehdessäni, uskokaa tai älkää, äitini pakkas koko häkkivarastomme täyteen Tampereelle jääneitä kamoja ja lisäks siivos käytännössä koko kämppämme!!! Mitä maailma olisikaan ilman äitejä! :) Suuuuuuren suuri kiitos tästä äidille!!!!


HEL-BRU-MAA-SIN-HK-AKL-LAX-GDL-LAX-LHR-HEL


Niille harvoille, jotka ei sitä vielä tienneet ja blogini nimeä ihmettelivät, aijon siis matkata vuoden aikana maailman ympäri yllä mainuttua reittiä pitkin. Toivottavasti siihen sisältyy myös mahdollisimman paljon matkailua välillä Singapore - sitä ympäröivät maat. Olis nimittäin tosi hienoa nähdä myös paikallista kulttuuria Thaimaassa, Laosissa, Filippiineillä, Indonesiassa jne. No, katsotaan, kuinka lukujärjestys ja kukkaronnyörit antaa periks. Ainakin joululomalla, ku Kalle tulee mun luokse Aasiaan, meinataan reissata jonneki naapurimaihin.

Hong Kong ja sitä seuraavat paikat on tarkotus katsastaa vasta keväällä, kun koulu loppuu täällä (toukokuun alussa). Aucklandissä on tarkotus viettää noin 5 päivää ja Guadalajarassa Kallen luona parisen viikkoa. Katotaan sitte, saanko Kallen raahattua mukanani Suomeen vai onko tää nii tykästyny Meksikoon, että jää sinne vielä kesäks.

Tässä vaiheessa voin kuitenkin jo kirjottaa toteutuneista matkoista.


Saattajat jäivät pikkuhiljaa matkan varrelle... (iiks, koti-ikävä! :P)

Vielä tiistai-iltana Marja tuli auttamaan mua valitsemaan 26 T-paitani joukosta ne tärkeimmät mukaan :D
Päästyäni töistä keskiviikkona pakattiin viimeset kamppeet kasaan, ja siskoni matkailija-konkarina autto mua karistamaan vielä viimesetki ylimääräiset kilot matklaukuista. Kiitos! :) Sit ei muuta ku menoks, sisko vei mut, äidin ja pikkuveljen juna-asemalle. :)
Äiti ja pikkuveli taas jäi matkasta Riihimäen asemalla.

Mutta edelleen riitti saattajia, sillä viimesen yön vietin kaukaa viisaana lähempänä kenttää, Ellan tädin luona Helsingissä. Onneks Ellalle ja Onnille ei ollu kovin erikoista, eikä siten tuottanu suuria vaikeuksiakaan, herätä 04:40 (!) patistamaan mua taksiin! :) Kiitti kivasta viimeisestä Suomi-illasta mustikoineen kaikkineen! :)

Jännittävää ja väsyttävää

HEL-BRU

Helsinki-Vantaan kentällä oli aikaa löntystellä ja ostaa viimeiset tuliaiset, sillä olin paikalla ajoissa. Lento lähti onnekseni ajallaan, ja oli vieläpä vartin verran aikasemmin perillä Brysselissä kuin piti! Bien! Se tulikin tarpeeseen hermojen säästämiseksi, koska Brysselin kenttä on kovin iso, ja matka seuraavalle portille oli pitkä.

BRU-MAA

Myös lento Intiaan, Chennain kaupunkiin, lähti ajallaan. Très bien! Kone oli iso ja kiva, koska edessä olevan penkin selkänojassa oli kosketusnäytöllinen ruutu, josta sai oman valintansa mukaan kattoa leffoja, TV-sarjoja, pelata pelejä (huomasin vasta loppumatkasta, äh), kuunnella musiikkia ym. sillon ku ite halus. No joo, ite luin kiinaa. :) Mutta aika kylmä siellä oli.

Suurimman osan ajasta yheksän tunnin lennosta valot oli poissa ja ihmiset nukku. Suomen aikaan se oli keskellä päivää.. :S Mutta koitin silti nukkua, jotta perillä ei väsyttäs niin paljon, ja univelan takia se onnistuki ihan hyvin.

Sen lisäks juttelin vieressä istuvalle miehelle. Se oliki hassu tapaus. Tykkäs jutella paljon :D Oli intiasta kotosin ja oli asunu jenkeissä 15 vuotta. Sano, että pitää varmasti lähettää sille mailia, jos oon joskus menossa Chennaihin lomalle, niin se kertoo parhaat paikat! :) Sitte tuli vähän juteltua myös samalla rivillä istuneelle saksalaiselle tytölle, joka oli menossa tapaa intialaista poikaystäväänsä ja tekee vapaaehtoistyötä. Kaikenlaisiin mielenkiintosiin ihmisiin sitä on tullu lentomatkoilla tutustuttua, heh! :)

Intiassaki oltii perillä melkein ajallaan. Varmaan koska boarding oli jo alkanu seuraavalle lennolle, eli tosi aikasin, kentällä joku työntekijä oli vastassa koneen luona ja saatto mut kentän läpi turvatarkastukseen asti. Se oliki hyvä, koska piti mennä iha ihme reittejä edes takasi. Ja ei muuta ku seuraava lento.

MAA-SIN

Tämä lento meni käytännössä nukkuessa, mutta koneen laskeutuessa kahdeksan aikaan aamulla Singaporen aikaa, eli kolmen aikaan yöllä Suomen aikaa, väsytti silti aika paljon. Nyt kone oli pieni ja lasku ilmakuoppainen. Muuten matka meni hyvin ja oltiin taas vähän ajoissa perillä. Hao!

Kentällä mua oli vastassa kaks tyttöä NUS:lta, toinen niistä oli vastassa yhtä brittiläistä tyttöä. Nää sitte saatto meijät laukkuinemme kv-oppilaiden orientaatio-infoon, joka alko vaan pari tuntia kentälle saapumisen jälkeen.


HEL-BRU-MAA-SIN-HK-AKL-LAX-GDL-LAX-LHR-HEL

Kokonaisuudessaan lennot Suomesta Singaporeen kesti 19,5 tuntia. Huh! Onneks kaikki lennot meni hyvin ja laukutki tuli heti perille.

Mitä sitten tapahtui? Siitä seuraavassa jaksossa.

2 kommenttia:

  1. Arvaa kuka käy täällä vähintään 20x päivässä. :))

    ps.Kallen blogin kommentissa on ohje sitemetrille.

    halaus!

    VastaaPoista
  2. Vähänkö jännittäväää! Mie niin ootan innolla seuraavaa jaksoa! :D

    VastaaPoista